Introductie
 
  

Introductie
Hobby
Nieuw!!
Logboek
Fotoalbums
Links
Gastenboek
Zoeken
Gevraagd
Te Koop
Email

Deze site gaat over mijn uit de hand gelopen hobby. Eerst even een stukje history.
Al vele jaren vind ik jukeboxen mooie en wilde er zelf wel een hebben. Eenmaal bij Christ Boelens geweest (jaren 87/88) in Sint-Oederode wist ik wat ik wilde.
Het ijspegeltje van Rock-ola, dat was/is mijn droom.
Maar ja je weet hoe dat gaat, meisje, huisje, boompje, beestje en blijven dromen. Hoewel we het ijspegeltje beide mooie vinden is het er nooit (nog niet) van gekomen.

In 2004 kocht mijn schoonvader een jukebox een Rock-ola 445.
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik werd ook weer aangestoken door het jukebox virus.
Na wat speurwerk kwam ook ik een leuke jukebox tegen, namelijk een Seeburg S100.Dit is een totaal gesloten jukebox. Er zijn ook andere types.
Die zelfde avond heb ik de jukebox nog opgehaald en zo is het eigenlijk allemaal weer begonnen.

De Seeburg S100 (Phono Jet) is de eerste jukebox die ik ooit gekocht heb. Hier nog wat meer foto's van en over deze jukebox. Hoewel de jukebox het niet deed (selecteerde niet), heb ik hem toch gekocht.
De prijzen lopen nog al uiteen, eigenlijk net wat men ervoor geeft en wil hebben. Persoonlijk moet ik zeggen dat ik een nette prijs betaald heb voor mijn jukebox. Met mijn technische achtergrond moest ik die jukebox toch wel aan de praat krijgen, dacht ik zo. Technische details zijn hier te vinden.

Ondertussen heb ik al diverse jukeboxen onder mijn handen gekregen, waaronder het merk Rock-ola met de type 481 (Max II), 459, 454, 451, 445, 442 en de 429 (Starlett). Maar ook andere Seeburg zoals SS160 (showcase), LP console (LPC1), APFEA1 (Fleetwood). Vele heb ik opgeknapt en weer verkocht want in elke ruimte een jukebox vinden ze niet leuk.
Het nieuwste project is nu een Seeburg AY160. Technische details zijn hier te vinden.

 
Copyright 2005-2006 Seeburg.dse.nl - Alle rechten voorbehouden.