Logboek
 
  

Introductie
Hobby
Nieuw!!
Logboek
Fotoalbums
Links
Gastenboek
Zoeken
Gevraagd
Te Koop
Email

Deze pagina geeft een beetje de gronologische volgorde aan van dit project. Ik heb mezelf geen eind datum gegeven. Geld, werk, tijd en familie spelen altijd een rol.

 • Ergens April 2004
  Gekocht via marktplaats, zonder foto's. Dus geen idee wat ik zou tegenkomen.
  Die zelfde avond nog de jukebox gaan bekijken. De wagen van de jukebox ging van links naar rechts na het maken van een selectie maar pakte geen plaatje.
  Toch de jukebox gekocht. Die zelfde avond nog op internet gekeken of ik een oorzaak en oplossing kon vinden.

 • Dag later
  Direct na het werk aan de slag gegaan om een en ander te onderzoeken. Na wat zoek werkt losse draadjes gevonden. Deze weer vast gemaakt en ja er kwam muziek uit de jukebox.

 • Mei 2004
  Globaal de Jukebox gepoetst want hij moest in de huiskamer komen voor de communie van mijn zoontje. Ook nog snel de jukebox gevult met singles en titlekaartjes geprint.
  Met het communie feest werd van de jukebox goedgebruik gemaakt. Wat mij wel opviel was dat het geluid soms wat doffer werd.

 • Juni 2004
  Nieuwe naalden gekocht, dacht dat het mogelijk aan de naalden lag dat het geluid doffer werd. Helaas geen geluk.

 • Juli 2004
  De jukebox begint regelmatig selecties over te slaan. Of het singeltje komt niet goed voor de center ring. Hierdoor komt de pickuparm op de zijkant van de single.

 • Augustus 2004
  Ben aan het onderzoeken geslagen om te kijken hoe het komt dat sellecties worden overgeslagen. Het zit echter niet mee om de oorzaak te vinden. Door een eigen fout maak ik kortsluiting. Dit was het einde van een spelende jukebox. Hij is gestopt met functioneren.

 • September 2004
  Hoofdzekering vervangen, was door de kortsluiting stuk gegaan. Helaas nog steeds niets. Meten is weten. Uit eindelijk was de nieuwe zekering ook stuk. Deze dus nogmaals vervangen en ja de machine gaf weer een teken van leven. Echter nu blijft hij alleen naar scannen (rechts, links bewegen) zonder een plaatje te pakken.

 • November 2004
  Jukebox een tijdje aan de kant gezet, werd er hopeloos van. Wat nieuwe onderdeeltjes bestelt bij Jukebox Revival, ook deze mochten niet helpen. Naar lang zoeken probleem gevonden op 8 november. Het probleem was ontstaan doordat een weerstand niet meer geheel goed vast zat. Maakte hierdoor af en toe wel / geen contact. Weerstand losgemaakt,schoongemaakt en opnieuwe gesoldeerd en zie hier. Het werkt weer als de beste.Eindelijk weer genieten.

  Eind november voor een verjaardag de jukebox gevuld met singles en titlekaartjes geprint. Dan merk je pas dat veel mensen jukeboxen leuk vinden. Kreeg zelfs een compliment. "He Jan, heb je er een CD-speler ingebouwd? Hoor namelijk geen gekraak etc".

  Hoop nog veel plezier van de Seeburg S100 Phono Jet te hebben. Nu nog schoonmaken.

 • Maart 2005
  Deze site gemaakt om informatie te delen met andere jukebox fanaten.
  Nog steeds is de jukebox niet schoon gemaakt. Heb ondertussen wel veel luister plezier gehad. Het schoon maken krijgt geen voorrang door de andere projecten (SS160 Showcase, APFEA1 Fleetwood, LPC 1) waar ik mee bezig ben. Hierover is binnenkort ook vanalles over te lezen.

 • 26 Mei 2005
  Weer een nieuw project erbij. Een Seeburg AY160 een open/half open model. Eindelijk lijkt een droom waar te worden. Alle andere waren dichte modellen. Deze machine wordt er weer een die ik niet verkoop. Zondag ophalen en maar kijken wat er allemaal aangedaan dient te worden.

 • 29 Mei 2005
  De Seeburg AY160 staat thuis. Het is een amerikaanse jukebox want hij werkt op 117 volt intern. De transformator zat er ook bij. Na wat knutsel werk heb ik de slede op en neer gaan. Handmatig pakt hij ook een plaatje. Echter geen geluid uit de versterker. Dit wordt een uitzoek klus. Maar direct de handleiding via internet besteld.

 • 01 Juni 2005
  De handleiding is nog niet binnen. Toch al aan het zoeken geweest op internet en al wel een diagram gevonden van de versterker. Nu was me al opgevallen dat een weerstand stuk was. Na goed kijken en meten goede weestand gevonden. Tijdelijk vast gemaakt en YES geluid.
  Nog wel niet al te goed (moet alle condensatoren nog vervangen) maar hij werkt. Shit, nu zet hij het plaatje wel terug maar pakt het ook weer direct en gaat de slede dus niet op en neer.

 • 05 Juni 2005
  De jukebox is geheel gestript. Allen de kast is nog een geheel. Nu is het tijd om deze machine geheel na te kijken en op te knappen.

 • 09 Juni 2005
  De kast is bijgewerkt.Onderkant kan al geschilderd worden.

 • Juni/Juli De kast is geheel opgeschuurt en voorzien van nieuwe lak. De binnen zijde matalic blauw en uiteraard de buitenzijde zwart. Het moeilijkste moet nog komen en dat zijn de wittelijnen. Deze maken de jukebox zeer specifiek vind ik.
  Nu heb ik op internet diverse foto's van AY160 gezien. De ene heeft de buitenkant van de kast beplakt met plastic of geheel anders gemaakt. Dat wil ik niet. Ik wil de kast zo orgineel mogelijk maken. Dit moet een top restauratie worden.
  Deze jukebox had aan beide zijkanten om de "Seeburg medallion" oom wittelijnen. Op veel foto's zie je dat de horizontale lijnen tot aan het logo lopen. Is wel een stukje makkelijker om deze aan te brengen.

  Moet nog eens kijken hoe dit gedaan moet worden. Het mooie weer van juni/juli zorgt dat ik niet veel doe aan de kast.

 • 26 Juli 2005
  Het werk aan de AY160 heeft een tijdje stil gelegen. Maar op dit moment ben ik bezig weer druk met de AY160. De wittenlijnen worden op de kast gezet.

 • 1 september 2005
  De lijnen staan er eindelijk op beide zijde op. Op een zijde wilde de zwarte verf niet hechten tot 2 maal toe. Nadat de zijde geheel blank geschuurd was, lukt het wel. Op 10 september naar de beurs in Hasselt om wat spullen op te halen zoals de medailion en de kick-plaat. Dan kan het in elkaar zetten en poetsen van de onderdelen weer beginen.

 • 30 september 2005
  Afelopen week de toetsen en het paneel waar deze in horen gepoetst. Ongeloofelijk wat een poetsbeurt kan doen.
  Ook gisteren avond de grill al wat gepoetst, de jukebox begint langzaam weer wat vorm en kleur te krijgen. Hoop komenden maand de box in elkaar te zetten, zodat hij er weer als jukebox uit ziet. Dan kan ik op mijn gemak het mechaniek poetsen en opknappen.

 • 5 januari 2006
  Nieuwe componenten besteld om de versterker weer als nieuw te maken.

 • 5 mei 2006
  Wegens andere activiteiten niet veel tijd gehad om aan de jukebox te werken. Nu bijna 1 jaar later ben in dan eindelijk begonnen met de versterker te voorzien van de nieuwe onderdelen die al een tijdje op de plank liggen.

 • 9 mei 2006
  Nog maar een paar componenten in de versterker plaatsen en hij is klaar. Stiekem al wel de versterker ingebouwd om te horen of hij veel beter is dan voorheen.
  Dit geluid wil je niet horen. WOH echt goed. Ben benieuwd hoe het straks zal zijn als alles erin zit.
  Ik hou jullie hier uiteraard op de hoogte over het hoe en wat.
 •  
  Copyright 2005-2006 Seeburg.dse.nl - Alle rechten voorbehouden.